Ai wa Kane Nari ajánló

Ai wa Kane Nari ajánló

Egy újabb mangát + drama CD-t hoztam, azonban ismételten felhívom mindenki figyelmét, hogy a bejegyzésben foglaltak csak és kizárólag a saját véleményemet és ízlésemet tükrözik, amelyek elég gyakran eltérnek másokétól. Ha elolvastad/meghallgattad és nem értesz velem egyet, nem fogunk összeveszni rajta. 😊

Ha egy érdekes sztorival megáldott, rendkívül vicces, ugyanakkor időnként könnypotyogásig szomorú történetet keres az ember, amelyet fantasztikus szinkronszínészek adnak elő elképesztően jól, akkor az Ai wa Kane Narit nem szabad kihagyni.

Már maga a manga sem egy szokványos BL, ugyanis egy természetfeletti lényekkel tarkított világba repíti el az olvasót. Sora egy fiatal ördög, aki kényszerházasság elől menekül az emberek közé macskájával, Megidóval. Ám amint átér, rögtön kirabolják és az utcán marad mindössze némi aprópénzzel. Ekkor ismerkedik meg a Paraiso tulajdonosával, Eriruvel, aki feltételezve, hogy a fiatal fiú egy meghirdetett állásajánlatra jött, felveszi dolgozni.

A rendkívül ártatlan (már inkább butácska) Sora a fura kérdések ellenére sem jön rá, hogy egy melegek számára fenntartott bordélyban kapott munkát, és lesokkoltan menekül Eriruhöz, miután a Paraiso egyik alkalmazottja szimplán megkóstolja a banánját…

A manga rajzolása egyedi és kissé érdekes. Egyesek csodásnak tartják, mások szerint csúnya… Az viszont tény, hogy mindenképpen meg kell szokni, nem igazán átlagos.

A mű hangulata alapvetően könnyednek és vidámnak indul, vérbeli komédiaként, amely éppúgy épít Sora butasága folytán a jellemkomikumra, mint a helyzetkomikumra. Ezt megfűszerezik időnként egy kis erotikával, úgyhogy készüljön a felnőtt tartalomra, aki olvasásra/hallgatásra adja a fejét. Ahogy haladunk a történetben, egyre több kedves és gyengéd jelenet is van a két főszereplő között. Ugyanakkor Eriru múltjának köszönhetően szomorú részekben sincs hiány, főleg az első kötet második felében. Komolyan mondom, hogy a CD hallgatása közben a kiváló seiyuuk kitűnő játékának köszönhetően ezek a részek alaposan kifacsarják az embert…

Ha már szóba került, beszéljünk egy kicsit a CD-ről, amelynek első része 2019 májusában, míg a második 2021 márciusában jelent meg. A két főszereplő tapasztalt és tényleg hihetetlenül jó munkát végeztek mind a két CD-n. Nem tudok egyetlen olyan pillanatot, olyan hangsúlyt sem mondani, amit nem találtak el! Mind Nakajima Yoshiki mind Furukawa Makoto rendkívül jól hozza a kezdeti vicces, komikus vonalat, és vált át a drámaibb hangnemre, amikor a történet megkívánja. Nagyon jól dolgoznak közösen, teljes összhangban és egymásra odafigyelve végzik a munkájukat, egyetlen pillanatra sem esik ki az ember vagy hall kényszeredett szóváltásokat.

Megemlíteném még a Dyurát megformáló Kawahara Yoshihisát is, aki elsőre kicsit érdekes választásnak tűnt számomra. Az ő hangszíne eléggé mély és felnőttes, nekem kicsit elüt az általa eljátszott karaktertől. Ennek ellenére a színészi játékára semmi rosszat nem tudok mondani, azon kívül, hogy a manga olvasása után nekem ő nem annyira Dyurás… Illetve fontos szerepet játszik még Amasaki Kouhei is Amo-chan szerepében, és szerintem az ő munkájára sem lehet semmi panasz.

  1. Furukawa Makoto – Eriru
  2. Nakajima Yoshiki – Sora
  3. Kobayashi Daiki – Sora fiatal énje (2. CD)

A CD gyengeségeivel kapcsolatban nem igazán tudok mit mondani, mert nincs. Első hallgatáskor a szívembe lopta magát, és azóta is az egyik comfort CD-m, amit bármikor, bármilyen hangulatomban szívesen veszek elő.

Nem is értem, hogy miért nem lett népszerűbb, talán valahogy elkerülte az emberek figyelmét…? Én mindenesetre ajánlanám mindazoknak, akik szeretnének nevetni egy nagyot, vagy élvezni az elképesztően jó szinkronszínészi játékot. Nálam a kedvencek között foglal helyet, mindenképpen újra- és újra- és újrahallgatós darab.

Egy kis ízelítő (18+!):

A CD-k megvásárolhatóak a japán Amazon oldalán:
Ai wa Kanenari CD1
Ai wa Kanenari CD2

Hivatalos angol fordítás egyelőre nincs belőle, az angol fanfordítás a Mangadex oldalán található:
Ai wa Kane Nari – MangaDex

Szólj hozzá!

“Ai wa Kane Nari ajánló” bejegyzéshez 18 hozzászólás

  1. Szeretem az ajánlóitokat, mert jó néhány olyan történetet ismertem meg így az oldalon, amit magamtól sosem fedeztem volna fel. Már neki is kezdtem a mangának, nekem tetszik! 😀
    Köszönöm az összefoglalót. 🙂