A januári szavazás után megjöttek az idei BL Award nyertesei is, és azt kell mondanom, hogy több mint elégedett vagyok. Lényegében mindenhol dobogósok lettek a választottjaim, ahol szavaztam. Úgyhogy tényleg egyetlen szavam sem lehet… Ismét számos általunk fordított vagy tervezett alkotás szerepel a listákon, amely megerősít minket abban, hogy igenis jó műveket választunk a számotokra.

A tavalyi nyertesekről szóló hírünket itt találjátok meg: BL Award 2022

Ismét megjegyezném, hogy nem olvastam minden alkotást és én is csak ember vagyok, ezért előfordulhatnak elírások a címekben. Ennek ellenére igyekeztem utánanézni, ha valami nem volt ismerős. Nem is szaporítom tovább a szót, nézzük, kik nyerték az 14. BL Award főbb díjait, amelyhez időnként személyes véleményemen alapuló megjegyzéseket is fűztem.

 1. 25ji, Akasaka de
 2. Sonna ni Iu Nara Daiteyaru 2.
 3. Given 8.
 4. Happy Kuso Life
 5. Yoake no Uta

Első helyen a 25ji, Akasaka de áll, amely hatalmas kedvencem, és ami a tervezettjeink között is ott szerepel. A Kirai de Isasete kapcsán azt a szerény 7. helyezést nem igazán értem, magasan veri az előtte lévő mangákat. Ez az egyetlen dolog, amivel nem értettem egyet idén…

 1. Tiān Guān Cì Fú
 2. OFF AIR 3 – Yes ka No ka Hanbun ka
 3. Eien no Konou
 4. Senaka wo Azukeru niwa Gaiden Kono koi no Hate ni wa
 5. Kimuzukashii Ouji ni Sasageru Guuwa

Az első helyezésen szerintem senki sem lepődik meg, amilyen hájp van körülötte…

 1. Kono Te wo Hanasanai de
 2. Junjou de Nani ga Warui
 3. Dareka Yume Dato Ittekure
 4. Kimi no Yoru ni Fureru
 5. Aijitsu to Hanayome

A Kono Te wo Hanasanai de nagyot ment az idén, nem vagyok meglepve, hogy első lett. Egyből CD-t is kaptunk hozzá Azakami Youhei és Kobayashi Chiaki szereplésével, ami bár nem egy kiemelkedő alkotás, azért nem lett olyan rossz sem.

 1. Oni Joushi Gokudera-san wa Abakaretai 2.
 2. After Midnight Skin 2.
 3. Drugless Sex Tatsumi to Inui 2.
 4. α no Hanayome: Kyoumei Renjou
 5. Futari Asobi 2.
 1. Aware na Beta wa Koi wo Shiranai
 2. FANGS 2.
 3. Nandemo ii kara Kietekure 2.
 4. Akuheki 3.
 5. Ginmokusei no Shitateya
 1. Akete mo Kurete mo – Zoku: Itsuka Koi ni Naru Made – 2.
 2. Nagare Hoshi
 3. Minato Shouji Coin Laundry 3.
 4. World’s End Boulevard 1.
 5. Katakoi Seesaw

Az Akete mo Kurete mónak nem csak a borítója szép, de a története is nagyon jó, és a CD is elsőosztályú Yuuma és Mako szereplésével. Nagyon ajánlom mindenkinek, szintén személyes kedvenc.

 1. Taikan Yohou
 2. Pink Heart Jam
 3. Takara no Biidoro
 4. Kanshaku Dama no Love Song
 5. Chotto Matou yo, Harutora-kun

Mi sem bizonyítja jobban az általunk is lefordított Pink Heart Jam sikerét, minthogy a Futekiya digitális kiadása után a SuBLime megvette a nyomtatott könyv kiadásának jogait. (Ojjé, éljen a karakteridegen szar amcsi szleng és totális átírások kiadója! A lelkem felsír, amikor új címet jelentenek be.) Szinte biztosra veszem, hogy pár hónapon belül CD készül hozzá.

 1. 25ji, Akasaka de 2.
 2. Osananajimi Ja Gaman Dekinai 2.
 3. Blue Sky Complex 6.
 4. Kabukichou Bad Trip
 5. Fake Fact Lips
 6. Yoake no Uta
 7. Koi ga Michitara
 8. Coyote 4.
 9. Rumspringa no Joukei
 10. Kamisama Nanka Shinjinai Bokura no Eden

A 25jít már dicsértem eleget, egyáltalán nem meglepő számomra az első helyezés… Meg is érdemli. Osananajimi Ja Gaman Dekinai is egy olyan széria, amelyhez számos CD érkezett már, Blue Sky Complex szintén. Nem véletlenül… A Kabu fordított Sasamiyás helyzetével és ritka szadó-seme-Soumájával sokunk szívét megdobogtatta, én is milliószor meghallgattam. És habár az első CD tényleg nagyon jól sikerült, a második már kicsit laposodik… Fake Fact Lips elég közepesre sikerült a számomra, nem rossz, de nem is kiemelkedő. A Yoake no Uta kapcsán kicsit meghasonlott vagyok, míg Yuuma iszonyat jó, addig Kawanishi Kengo elég gyengécske… Koi ga Michitara szerintem jobb helyezést érdemelt volna, valahová az ötödik helyre pakolnám… Az utolsó három CD pedig az a futottak még kategória. Yuuma a Rumspringában szokás szerint nagyon jó volt, de engem a történet annyira nem fogott meg.

 1. Saitou Souma – 25ji, Akasaka de 2.
 2. Satou Takuya – 25ji, Akasaka de 2.
 3. Furukawa Makoto – Akete mo Kurete mo – Zoku: Itsuka Koi ni Naru Made –
 4. Okitsu Kazuyuki – Healing Paradox
 5. Azakami Youhei – Healing Paradox
 6. Eguchi Takuya – Yoiyoi Monologue
 7. Tachibana Shinnosuke – Happy of the End

Legkedvencebb kedvenc Soumám nyert, igazából inkább akkor vagyok meglepve, ha nem végez előkelő helyen. SatoTaku az 25jíben nagyon kimagasló, szerintem ez az egyik legjobb (ha nem a legjobb) CD-je. Az Akete móban Mako-chan sem rossz, de nálam magasan Yuuma vezet ezen a CD-n, ez a széria az egyik kedvencem tőle… Kazuyuki szintén egyik nagy imádottam, bár a Healing Paradox szerintem annnnnnnyira nem lett kiemelkedő… Az első három helyezett mindenképpen telitalálat, az utána következőekkel már variálnék kicsit…

A további nyertesekért keressétek fel a BL Award hivatalos oldalát.

Ha tetszett, nézz rá erre is:

Szólj hozzá!

“BL Award 2023” bejegyzéshez 22 hozzászólás