Hikari – be my light

Hikari – be my light

Elérkezett a vége ennek az animációnak is, hosszú utat tettünk meg. 2020. óta követjük figyelemmel az alkotókat, együtt sírtunk és nevettünk a szereplőkkel – leginkább sírtunk. 

Az ilyen történeteket szoktam alapvetően messziről elkerülni, nem bírja ezt az én kicsi szívem… Valahogy mégis itt ragadtam.

Habár az első tíz részhez felirat nem szükségeltetett, az utolsónál az alkotók mégis úgy döntöttek, hogy szavakat adnak Akira és Hikaru szájába. Mellbevágó érzés volt a szereplőkhöz hangokat is társítani, és Hikaru szavai végleg kiverték nálam a biztosítékot. Igazából folyamatosan potyogtak a könnyeim még fordítás és a lektorálás átnézése közben is. xD

Próbálnék valami szakmait mondani, hogy milyen sokat fejlődött az animáció minősége, stb, de éppen megtört szívem apró darabjait próbálom felszedegetni és összeragasztani. Egyhamar biztosan nem nézem újra.

Hogy ne vegyem el a megtekintések számát az alkotóktól, a videót nem égettem ki, hanem csak beillesztettem YouTube-ról, és a feliratot captionként feltöltöttem. A bal alsó sarokban kell bekapcsolni! Ha ezt elfelejtitek, nem lesz magyar felirat a videón.

Pézsét készítsetek, legalább egy százasat.

A napokban szembejött velünk egy saját készítésű bl animáció, amely egy depressziós irodai alkalmazott és egy egyetemi diák kapcsolatát mutatja be 2-3 perces részekben. A videók nem szinkronosak, csak egy gyönyörű zene szól alattuk, így bátorítok mindenkit, hogy nézze meg, kövesse a készítőket, akik jelenleg is dolgoznak a következő részeken.

Az animációt @zdily1314 készítette, még a zenéért @schoolsayonaraa a felelős, Twitteren bárki követheti őket. Külön érdekesség, hogy különféle rövid videókat is megosztanak, hogy egy-egy jelenet hogyan is néz készítés közben.

A készítőket megkereste egy csapat is, hogy gyártanának a sorozathoz szinkront, és az első rész már elérhető, ha valaki nagyon szeretne a videó alatt hallani valamit. De szerintem anélkül is tökéletesen érthető.

Figyelem! A videó NEM szexuális jellegű, azonban érzelmeket felkavaró jeleneteket tartalmaz. Fogyasztása csak saját felelősségre!

A találkozás

A sötétségbe

A távolság

Az alma

A papírrepülő

A zuhanás

A tűzijáték

Szívdobogás

Boldog születésnapot

Utolsó rész

Szólj hozzá!

“Hikari – be my light” bejegyzéshez 54 hozzászólás

 1. Köszönöm, hogy elérhetővé tettétek oldalatokon ezt a rövidke animét. A leírásotok megfogott, így megnéztem. Elképesztő érzelmeket közvetít, még szavak nélkül is. Nagyon szép, mélyreható, komoly történet. Egy ideig még a hatása alatt leszek…

 2. Húúuu … hát mit is mondjak … köszönöm hogy felvettétek ezt a szép kis sorit a néznivalók közé 😉 és így láthattam! 🙁 Illetve hogy lefordítottátok az utolsó részt. Nagyon szomorú, melankólikus :(( főleg így Mindenszentek és halottak napja közeledtével – én is aztán “jól” időzítettem a megnézését 🙂
  Az alkotók kiváló munkát végeztek, szép a zene, jó a grafika! Ezt elég jól összehozták.
  Kedvelem az ilyen kissé művészi, lélektani alkotásokat.

 3. Nagyon szép de keserédes, köszönöm hogy ráirányítottátok a figyelmemet, mert magamtól nem találtam volna rá.
  Az animáció is nagyon szépen fejlődött a végére. Remélek még a készítőktől ilyen szépeket.

 4. Már régebben is láttam az első 3 részét, abban az időszakomban mikor hasonló helyzetben voltam és számomra az a röpke pár perc vált a fényemmé, olyan volt, mintha akkor engem rántottak volna vissza a szakadék széléről, ezért sose tudtam elfelejteni. Boldog voltam, mikor ma észrevettem, hogy több része is van és megnéztem. Nagyon megható története volt, amit sose fogok elfelejteni.

 5. Huh, ma egyáltalán nem olyan “nap végén sírós” napom van, de ez mégis könnyeket csalt a szemembe. Nagyon meghatott. Bár nem igazán szeretem az ilyen végén sírós sztorikat, mégis örülök hogy megnéztem. Köszi, hogy felraktátok erre az oldalra vagy magamat ismerve nem találtam volna rá sose. Az uccsó rész különösen jóra sikeredett

 6. Most nagyon sírok. Gyönyörű volt, de most nagyon sírok. Az én kicsi romanitikus és “boldogan éltek míg …” véget igényő lelkem most nagyon szét van csúszva. Köszönöm a munkátokat, de még mindig itt ülök és bőgök.

 7. Tartottam magam a kilencedik rész végéig, azóta viszont bömbölök…. ???? Gyönyörű és megható, bár még ezek sem fedik a jelenlegi érzelmi kavalkádot ami bennem van. Köszönöm, hogy lefordítottátok az utolsó részt.

 8. 2 nappal ezelőtt találtam rá erre a műre és végig sejtettem,hogy nagy sírás lesz a vége ?
  Csodás darab de tényleg összetöri az ember szívét. A dal alatt potyogtak a könnyeim ?
  Köszönöm az utolsó rész fordítását

 9. Fájdalmasan gyönyörű, szívszorító és keserédes. De a végén most mi történt az egyetemista srácunkkal? Mert… nem értem, de úgy érzem, nem jó dolog.
  Mellesleg vajon hányan húznának vissza bárkit, egy idegent, ha ki akar ugrani egy vonat elé? Szerintem nem sokan. Magamat ismerve, én biztosan igen, márcsak azért is, mert nem akarnám látni, hogy előttem üssön el valakit egy jármű. És ki tudja, lehet, hogy pont ezzel teszel neki jót. De lehet, hogy nem. Ez a kis történet nehéz, mégis komoly és fontos kérdéseket feszeget, de nem tolja túl.

Ez a tartalom 18 éven aluliaknak nem ajánlott.

error: Védett tartalom!