2022. tavaszi szezon

A tavaszi szezonban a Tomodachi Game című animére lehet számítani a csibecsapattól. Az élőszereplős sorozat (+film) és a manga alapján egy nagyon izgalmas és fordulatos animére számítunk, sajnos előzetes még mindig nem érkezett hozzá, hogy ízelítővel kedveskedjünk.

Sokan hasonlítják a Squid Game című koreai sorozathoz, és habár itt is a lé(t) a tét, azért bőven akad különbség a két történet között. Habár mind a kettő egy játékra épít és a végletekig fokozza a feszültséget, a Tomodachi Game leginkább a barátság és a bizalom témáját járja körül, és hogy mennyire is ismerjük azokat, akikkel szorosabb kapcsolatot ápolunk a mindennapok során.

Reméljük, hogy nektek is tetszeni fog!

Katagiri Yuuichi egész életében pénzügyi nehézségekkel küzdött, és csak barátainak köszönhetően sikerült élveznie az iskolai életet. Azonban egy napon az iskolai kirándulásra félretett pénzüknek lába kél, a gyanú pedig két barátjára terelődik. Hamarosan megtámadják őket, és egy titokzatos játékban találják magukat, amely próbára teszi a kötelékük erejét és az egymásba vetett bizalmukat. Mivel a csoport hite meginog az egyre csak növekvő titkok és árulások miatt, Yuuichinek ki kell találnia, hogy a barátai közül kiben bízhat, és fényt kell derítenie az áruló kilétére.

Ha tetszett, nézz rá erre is:

Szólj hozzá!

“2022. tavaszi szezon” bejegyzéshez 17 hozzászólás

  1. Mindenképpen belenézek és valószínű: végig is fogom követni, mert érdekel az emberi lélek sötétsége, meg ugye alapból nem vagyok annyira habos-babos beállítottságú – bár a Sasaki to Miyano átcsábított a cukros oldalra – , de sokszor akkor jó, ha fáj-típusú történeteket olvasok/nézek. 😉
    Köszönöm előre is, hogy foglalkoztok majd vele és elhozzátok nekünk. :)))

  2. Hát… köszi, de én ezt azt hiszem kihagyom. Az eredeti filmet sem néztem és nem is nézném meg semmi pénzért, elég beteg dolognak tartom ezt az egész Squid Game gondolatot is. Elég megdöbbentő a gondolat, hogy valaki azt élvezze, hogy végignéz egy “játékot” ami tkp. egy leszervezett tömeggyilkosság. Ezzel nem szándékom minősíteni a nézőket, csak nem értem mi abban a jó, ha ilyen dolgokat néz az ember. Számomra ijesztő hogy emberek játszanak más emberek életével, legyen az bármikor a történelemben. Akár a Colosseumban anno, vagy a középkori kivégzéseket néző tömegeket is idézhetném, de bármely más időben és helyen is, engem a hideg ráz minden hasonlótól. …Bocsánat, hosszúra nyúltam, és tényleg nem szeretnék ezzel bántani senkit, csak kikívánkozott.
    Még egyszer is bocs! Ha végül véget ér a sorozat, és az ismertetővel ellentétben nem halnak értelmetlenül és kiszolgáltatottan benne az emberek tizesével, akkor talán megnézem, de egyébként olvasom majd inkább tovább a manga fordításaitokat. Sasaki és Miyano története úgyis újranézős lesz, amit nagyon köszönök itt is!

    • …. természetesen fentebb az eredeti sorozat ismertetőjére céloztam, az említett párhuzam miatt, mert az anime még előttünk van, így nem tudhatjuk, de inkább biztonságosan kivárom, hogy az valóban sokkal kevésbé kegyetlen lesz-e.
      Ahogy visszaolvastam a soraimat, rájöttem, hogy félrefogalmaztam, ezért is bocsi.

      Hálás köszönet a türelemért és a munkáitokért meg mint mindig, most is ezer hála!
      Nagy kincs vagytok nekünk, de ezt írtam már sokszor. 🙂