2020/2021. téli szezon

A végéhez közeledik az őszi szezon és az A3!, de a téli szezon sem hagy titeket nézni/olvasnivaló nélkül.

Habár nem találtunk olyan heti vetítésű animét, amelyet szívesen fordítanánk, lesz miből válogatnotok. Tovább folytatódik az Inu to Neko Docchi mo Katteru to Mainichi Tanoshii cukiságáradata, és néhány korábban bejelentett film is a következő hónapok során válik elérhetővé.

Márciusban érkezik a Saezuru Tori wa Habatakanai: The clouds gather előtörténete Don’t stay gold címmel. Ezen felül a Ricz/Ronin Factories csapatával közös Given filmjének és a HaMi Team közreműködésével készülő Umibe no Étranger DVD-jének megjelenése is nemsokára esedékes. A szintén a HaMi Teammel közösen készülő Yes ka No ka Hanbun ka valamint a Marudase Kintarou kapcsán egyelőre még semmi hír, de amint tudunk valamit, természetesen azonnal jelezni fogjuk.

A szemfülesek már azt is biztosan észrevették, hogy ezeken felül miket tervezünk fordítani. A Sensei wa Bucchouzura Shite Yattekuru második kötete után a Karasu no Yomeiri mangája és a Here U Are webtoonja került terítékre. Utána pedig valamikor a Secret XXX és Therapy Game széria, amelyek története szorosan összefügg majd.
Közben folytatódik a Kyojinzoku no Hanayome mangája is, amelyet igyekszünk majd folyamatosan, a megjelenés után minél hamarabb elhozni nektek.

A Youling Jiudian kapcsán pedig a következőket szeretnénk elmondani.

Már korábban is jeleztük, hogy azt fordítjuk, amire érdeklődés van. (Hiszen nem magunknak, hanem nektek készítjük.) Sajnos úgy tűnik, hogy Feisha és a „titokzatos” nagy Ő történetére alig pár ember kíváncsi. Ennek megfelelően, ha valamelyik projektet háttérbe kell szorítanunk, akkor sajnos ezt fogjuk parkolópályára rakni. Tesszük ezt olyan megfontolásból is, hogy egy fejezet lefordítása körülbelül kétszer-háromszor annyi időt vesz igénybe, mint egy manga vagy egy webtoon fejezetéé.

Sajnos az elmúlt hónap munka szempontjából elég megerőltető volt Netima számára, aki a folyamatos túlórák miatt kevesebb időt tudott a fordításnak szentelni, mint korábban. Ezért érthető módon a kevesebb időt/energiát igénybe vevő projekteken dolgozott, hogy ne maradjatok olvasnivaló nélkül.

Az „érdeklődés hiánya” miatt nem tudjuk megígérni, hogy visszatérünk a heti rendszerességhez, de nem dobjuk a projektet. Igyekezni fogunk, hogy viszonylag gyakran új fejezettel szolgáljunk. (Természetesen ennek gyakorisága függ attól is, hogy mennyi embert érdekel. Ezzel kapcsolatban várnánk a visszajelzéseteket.)

Szólj hozzá!

“2020/2021. téli szezon” bejegyzéshez 14 hozzászólás

  1. Nagyon klassz a betervezettek listája, mindegyiknek örülök, és hálás vagyok a munkátokért.
    Nem hiszem, hogy van olyan amit ne olvastam vagy néztem volna meg, vagy ne lenne tervben az oldalon elérhető munkáitokból (az igényes munkára nehéz is lenne nemet mondani) 🙂
    Feisha-ék sztoriját is mindig olvasom és szoktam lesni, van-e új fejezet. Szeretem a történetet és a szereplőit, de teljes mértékben megértem, hogy valahogy “rangsorolni” kell. Szép türelmesen kivárom majd az egyes fejezeteket, és annál nagyobb öröm lesz, ha jön. 😀
    Itt mindig találok finomságot, szép olvasnivalót, így panaszra részemről semmi okom nem lehet.
    Hálás köszönet az oldalért!

  2. Sziasztok!

    Nagyon bejövős a téli szezon. Már alig várom, hogy kezdődjön.

    A fejem örülne ezerrel, ha tovább fordítanátok Feisha és a többiek történetét, még ha ritkábban is jönnének a fejezetek. Egyszerűen imádom!

    Köszi az eddigi és az ez utáni munkátokat. Imádás van! ?

  3. Sziasztok, én személy szerint még nem kezdtem el olvasni a Youling Jiudiant, de már szemezek vele egy ideje, szóval remélem folytatjátok majd a fordítást. Szerintem ha nem is heti rendszerességgel, de mondjuk havi, vagy ahogy időtök/kedvetek/energiátok engedi úgy is jó. Aki szereti az úgy is kivárja, aki meg nem annak meg amúgy is mindegy.
    És köszönöm a többi munkátokat is, nagyon szép és igényes a fordítás, és a művek is nagyon jók 😀

  4. Egyszerű lélekként – aki szereti és tiszteli a minőségi munkát – mindegyik projekt, amit visztek/vinni fogtok: várós, nézős, olvasós. 🙂 Van amit elkezdtem már olvasni vagy nézni, van, amit későbbre halasztok, de mindegyik érdekel.
    Még ha talán nem is sokat jelent, de köszönetemet tudom kifejezni, hogy ilyen minőségben kapunk “cuccot” tőletek. 😀 Örülök, hogy azon a bizonyos magyar könyves oldalon (Amit Nem Nevezünk Nevén) megakadt a szemem egy hozzászóláson és annak a tartalmának az elolvasása után jutottam el hozzátok. 🙂 🙂 🙂

  5. Sziasztok! Én is csatlakoznék az előttem szólókhoz. Én is szeretem az öszes jelenleg futó és várható projekteket is. Természetesen a Youling Jiudiant is már nagyon várom (sőt már kezdtem hiányolni csak nem akartalak sürgetni titeket, elvégre mindig hozzátok amit időtök enged.) Köszi az eddigi munkátokat.

  6. Sziasztok!
    Én is olvasom és várom mindig a Youling Jiudian-t!!? (meg persze a többi projektet is figyelemmel követem, imádom és nagyon szépen köszönöm a munkátokat!!!!!)
    Jó lenne már ott tartani, hogy kiderül ki a nagy Ő és miként zajlanak tovább az események, illetve az 1 év letelte után mi lesz mind főhőseinkkel, mind a várva várt kapcsolattal ?

  7. Jelentem, én is olvasom a Youling Jiudiant. No meg a Yokozawa Takafumi no Baai-ra is várok, de szegény még mindig magányos… A sok polgári elfoglaltságotok mellett kész csoda, hogy ilyen élő az oldal! Szóval: arigatou!!

    • Hát, sajnálom szegény regény-kunt. Mikor Anida fordítani kezdte, már akkor is mondtam neki, hogy a lektorálásomnál vegye figyelembe, hogy nem ismerem rendesen az előzményeket és a történéseket. Az animéket egyszer “muszájból” végignéztem, de nem kedvelem a tsunderéket, és a történet sem fogott meg. Ezért nem valószínű, hogy valaha is befejezem helyette… Sok mindent hajlandó vagyok átvenni másoktól (ahogy a többi projektjével meg is tettem, miután távozott tőlünk), de ezt a sztorit nagyon nem szeretem, sajnálom. 🙁 Ha jelentkezik rá új fordító, szívesen lektorálom neki, de ennyi…

    • Sziasztok eddig én nem nagyon szóltam hozzá az oldalhoz de nagyon szeretem a Youling Jiudian sorozatot szeretném ha lenne folytatása, mivel nagyon szeretek olvasni így ez az egyik kedvencem, köszönöm hogy lehetővé tettétek az olvasását, és KÖSZÖNÖM az eddigi munkátokat is.
      ??