You dont have javascript enabled! Please enable it!

Painter of the Night ajánló

A Painter of the Night manhwa 2019. óta fut a Lezhinen, szerzője a Byeonduck álnevet használja. A mű első helyezést ért el a Lezhin Comics Korea és a Lezhin Comics U.S. Best BL Lezhin Award 2019 versenyében.

A történet Koreában játszódik, a Joseon dinasztia idején. Yoon Seungho, aki egy tivornyáiról és szodomista szokásairól híres nemes, rákényszeríti Baek Na-kyumot egy fiatal festőt, hogy készítsen számára erotikus képeket. A fiúnak végig kell néznie az úrfi légyottjait és helyben lefestenie azokat. Mivel Na-kyum megfogadta egy számára kedves embernek, hogy többé nem fest ilyen képeket, megpróbál elszökni újdonsült vendéglátójától. Seungho úrfi rajtakapja legújabb játékszerét menekülés közben és kiötöl egy tervet, amivel ráveheti a fiút az engedelmességre. A terv Jung In-hunra épül, aki Na-kyum tanítója. A történet előrehaladtával szemtanúi lehetünk annak, hogy Seungho és Na-kyum kapcsolata hogyan is alakul, valamint ez milyen események sorozatát indítja el. Kapunk apró morzsákat az úrfi múltjából, amelyek talán majd idővel magyarázatot adnak nehéz természetére. Megismerhetünk közelebbről két fiatal nemest is, Lee Jihwát és Mint, akik rendszeresen élvezhetik Seungho társaságát, idővel pedig okoznak egy kis fejtörést a főszereplőknek. A Yoon rezidencia két szolgálója, Kim és Deok-jae, is szerepet játszik a történet előre mozdításában. Képbe kerül egy bérgyilkos is Meumyeong, illetve felbukkan a Yoon család fiatalabb fia, Yoon Seung-won és Heena, aki Na-kyum fogadott nővére. Illetve van még itt sok pikáns szexjelenet, fékezhetetlen vágyak, áskálódás, féltékenység, erőszak, félreértés, és egy leheletnyi szerelem a levegőben.

Vélemény:

Képtelen vagyok nem részrehajlóan nyilatkozni a műről. Röviden, tömören imádom. Szép a kivitelezés, az egyetlen, ami kicsit bántja a szemem az az aktusok közben lezajló fénykardcsata. (De nem panaszkodom. XD) Azoknak ajánlom, akik szeretik, ha fáj. Bizony, ez a sztori üt, méghozzá nagyot. Kedvenc urunk egy igazi pszichopata. Mégis, az édespofa festőnk kihozza belőle az állato—, akarom mondani a szerető férfit. Egyszer majd valamikor, állítólag… Egyébként, ha jól figyelsz, el lehet kapni már a manhwa elejétől finom kis gesztusokat, apró pillantásokat, részleteket kettejük interakcióiban, amelyek kicsit megdobogtatják az ember szívét. Mondjuk nekem már az is elég ehhez, ha meglátom az úrfit, bárhol, bármikor, bármilyen szituációban. Tetszik, hogy amellett, hogy bőven kapunk erotikát, szépen épül a sztori is. Szerintem Yoon Seunghónak kifejezetten összetett személyisége van, és a temperamentuma, életvitele mind visszavezethető (most még) homályos múltjára. Na-kyum egy igazi kis szerencsétlenség. Sokat küzd önmagával, ráadásul kapja az ívet mindenki mástól is. Mégis kitart, nem maga miatt, hanem a szeretett tanítója miatt. Ha a számára fontos emberekről van szó, még az úrfival sem rest szembeszállni. Kicsit talán Stockholm-szindrómás, de én teljesen megértem… Személy szerint nagy gyengém a rosszfiú, aki csak szíve választottjával képes kedves és gyengéd lenni. Jihwa nagyon idegesített az elején, de ahogy halad a történet, kezdem megsajnálni és szurkolok neki, hogy rendeződjenek a dolgai. A drága Min urat pedig jól elnáspángolnám egy fapapuccsal. Folyton azon töri a fejét, hogyan is törhetne borsot mások orra alá, egy igazi kis görcs, In-hunnal egyetemben. A tanító az a fajta ember, akit én képtelen vagyok megérteni vagy elfogadni, bárkit képes kihasználni és átgázol mindenkin, ha úgy áll érdekében. Még a névtelen bérgyilkosunkról ejtenék pár szót, hát, öhm, izé… DÖGÖS!!! Tetszik, ahogy Jihwát tudja kezelni egyébként. Szerintem jó páros lennének.
Egy szó, mint száz, csak ajánlani tudom, ha kedveled a szépen megrajzolt történeteket, nem zavarnak a vad szexjelenetek, egy cseppnyi (maroknyi XD) erőszak, és szereted az intrikát, a jól összerakott karaktereket és sztorit, a szuper dögös 2D-s pasikat.

Pár szó a szerzőről:

Ez a csodás történet egy koreai hölgy keze munkája. Egyelőre ez az egyetlen műve. Szabadidejében szeret alkoholt fogyasztani és történelmi drámákat nézni. Azért választotta ezt a művésznevet, mert szeszélyesnek tartja magát.

변덕(byeondeog) = szeszély

Érdekesség, hogy nem igazán szereti a címét a manhwának, az eredeti elképzelés a „Painter of Sex” lett volna, de már foglalt volt. Mikor képbekerült a végleges cím, változtatott a történet koncepcióján és beépítette az éjszakai festést. Elég merész címek is megfordultak a fejében, mint például a Pornography: A Gay Scandal in Joseon (Pornógráfia: Egy melegbotrány Joseonban). Na-kyumot szereti a legjobban rajzolni és In-hunt a legkevésbé, de csak a szemüvege miatt. Egyre inkább elkezdte érdekelni az egészsége, mivel olyan helyeken kezdett el fájdalmat érezni, ahol korábban még soha. Folyton hidegek a lábujjai, elmondása szerint a nyár közepén is képes vastag zokniba bújtatni őket. A következő műve szeretné, ha közelebb állna a saját ízléséhez, a Painter of the Nightban inkább az olvasók igényeit igyekszik kielégíteni mintsem a sajátjait.

További ajánlók és ismertetők:

Szólj hozzá!

“Painter of the Night ajánló” bejegyzéshez 11 hozzászólás

 1. Személy szerint, nagyon szeretem ezt a sorozatot, pontosan emiatt csatlakoztam az oldalhoz.
  A véleményed a sorozatról abszolut egyezik az enyémmel, Seungho úrfit imádom, In-Huntól pedig idegbajt kapok annyira antipatikus személy.
  A “fénykardozás” hasonlatodon pedig még most is vigyorgok. ?

 2. Nagy köszönet nektek, hogy elhoztátok nekünk ezt a történetet, egyszerűen szuper.
  Ahogy halad előre sztori úgy muatkoznak meg egy jobban a szereplők mélyebb tulajdonságai, és válnak egyre szerethetőbbé, seteleg utálatóbbá a karakterek.
  Egyszerűen imádom ezt a mahwát. Nemcsak a történet nagyon jó, hanem az egész rajzolása kidolgozása kimagasló.
  Köszi a sok-sok munkát, hogy élvezhetjük.

 3. Csatlakozom ezennel az Akkor jó, ha FÁJ! szekcióhoz a Nanashin belül; szerencsére nem csak egyedül fogok kucorogni a gyűléseken ahogy látom. 😉 Szép, kerek ajánló, nem is szeretnék sokat hozzátenni. Ami miatt nekem pluszban még tetszik: Seunghon is jól látszik, hogy élvezi az együttléteket és nem fapofával tili-tolizik az aktuális partnerével. Plusz, a kimagasló történet és a fantasztikusan szép és részletgazdag ruhadarabok.
  Köszönöm, hogy foglalkoztok ezzel az alkotással is. 🙂

 4. Eleinte ambivalens érzéseim voltak a művel kapcsolatban.
  Az úrfi kezdeti viselkedése, nyitogatta a bicskát a zsebemben. Aztán szépen lassan, de elkezdtem megkedvelni őt.
  A kicsi festőnk csak elkezdte kihozni belőle a jobbik énjét!
  Most meg már teljesen magába szippantott a történet!
  Úgy hogy nagyon szépen köszönöm, hogy elhozzátok nekünk!

 5. Be kell vallanom, hogy a történet legelején, amikor az úrfi Na-kyum után kutatott és nem átallt akár vérfürdőt is rendezni érte, még nem tudtam hogy mit is várhatok ettől a manhwatól (eddig inkább mangákat olvastam). Nem tudtam, hogy folytassam-e az olvasást.
  Azonban, ahogy telt az idő és egyre haladt a történet, megjelentek a finom gesztusok, romantikus utalások, ágyjelenetek 😀 , egyre több információ derült ki a szereplőkről, akkor egészen beleszerettem! Az meg hogy gyönyörűen van megrajzolva bónusznak tudható be.
  Mióta elkezdtem olvasni függő lettem, mindig nagyon várom a folytatást. Köszönöm Nektek, hogy mindig új részekkel örvendeztettek meg! <3

 6. Emlékszem, mikor anno szavazásra bocsátottátok eme projektet, akkor végérvényesen átálltam a BL (sötét) oldalra 😀 és milyen jól tettem! Akkor direkt nem kerestem utána angolult sem, mert bíztam bennetek! Sosem okoztok csalódást, most sem tettétek! Annyi, de annyi gyöngyszem van, amit már olvashattam és még megannyi, amit nem láttam és olvastam! Köszönöm, hogy mindig újabb és újabb finomságokat hoztok el nekem/nekünk!

  Nagyon várom a történet folytatását! Érdekesnek ígérkezik és világító banánokban gazdagnak 😀 Újfent köszönet a kemény munkátokért!

  Az összefoglaló pedig nagyon szuperül sikerült! Kellemes meglepetéskét ért.

 7. Imádom ,hogy hoztak ilyen adalékokat a képregényekhez, köszönöm szépen. Nekem is gyengéim a dögös rosszfiúk, imádom az úrfit, én látom benne a gyengéd mackó. Kiváncsi vagyok, hova fog kifutni a kapcsolatuk, nagyon várom mindig az új fejezetet. Kicsit meglepett, hogy az alkotó egy hölgy, bár így utólag bele gondolva nem tudom, miért.

 8. Eddig is imádtam minden pillanatát, érdemes volt elkezdeni! Seungho tekintete mindig lenyűgöz, meg más részei is… Azt mondjuk kár tagadnom, hogy a cenzúra szúrja a szemem.
  A bérgyilkos pedig valóban dögös 😀

  Köszönöm, hogy fordítjátok!

Ez a tartalom 18 éven aluliaknak nem ajánlott.

error: Védett tartalom!