Smoky Nectar ajánló

Smoky Nectar ajánló

Ismételten felhívom mindenki figyelmét, hogy a bejegyzésben foglaltak csak és kizárólag a saját véleményemet és ízlésemet tükrözik, amelyek elég gyakran eltérnek másokétól. Ha elolvastad a mangát/meghallgattad a CD-t és nem értesz velem egyet, nem fogunk összeveszni rajta. 😊

Smoky Nectar ajánló

Minazuki Akira Smoky Nectar című mangája Japánban jelenleg a második kiadott kötetnél tart, angolra pedig a Good Girls Scan és a BL Tsundoku Scans fordította. (Olvasható a Mangadex oldalán: Smoky Nectar – MangaDex)

A történet azokat foghatja meg igazán, akik szeretik a vámpírokat, hiszen rögtön a manga legelején egy vámpírokkal kapcsolatos „nyomozásnak” lehetünk szemtanúi. Az egyik főszereplőnk, Hasegawa Mitsuru egy szenzációhajhász weboldalnak dolgozva próbálja kibogozni legújabb ügyét, amely az úgynevezett „biter”-ekkel kapcsolatos. Ugyanis így nevezik a vámpírokat. (A japán manga szintén az angol biter バイター szót használja.) Gyerekkori barátja, Annaka Yuusei hiába figyelmezteti többször is, hogy hagyja abba a kutatást, főhősünk természetesen nem hallgat a szép szóra és elég komoly bajba keveredik. Szerencsére feltűnik Anna, hogy a segítségére siessen, és csak neki köszönhetően sikerül megmenekülnie attól, hogy ő maga is vacsoraként végezze. A találkozása a biterrel azonban olyan események láncolatát indítja el, amely rengeteg titokról rántja le a leplet.

A manga – ha nem is tartozik a kedvenceim közé – azért időnként újraolvasós darab. A történet viszonylag jól fel van építve, kapunk egy pinduri drámát, egy csipetnyi nyomozást, egy késhegynyi akciót, egy kanálnyi romantikát és természetesen a kekszet sem sajnálták ki a műből. A rajzolása is elég szépnek mondható, megvan az egyedi stílusa.

A karakterek is érdekesek a maguk módján, kellően működőképesek, hogy elvigyék a hátukon a mangát. Anna eléggé badass, aki családi háttere miatt és jelleméből adódóan is hozzá van szokva ahhoz, hogy tűzön-vízen át keresztülvigye az akaratát. Mitsuruval szemben is elég birtoklóan viselkedik, egyben mégis ő a gyenge pontja, akiért bármit megtenne. Mitsuru pedig nagyjából fittyet hány mindenre, és mivel nem igazán hagyja magát elnyomni, valahogy egészen egyensúlyban vannak. A szóváltások mellett/ellenére megvan a kémia a két szereplő között, érezni, hogy közel állnak egymáshoz.

Nem mondom, hogy egy világmegváltó műről van szó, de ha valaki egy könnyed esti olvasmányt keres, annak pont megfelelő.

Beszéljünk kicsit a mangához készült drama CD-ről, amelynek első része 2021-ben, míg a második 2023-ban jelent meg. Habár a mangát is kedvelem, ezt a CD-t kifejezetten azért vettem meg, mert mind a két seiyuut nagyon szeretem. Mitsurunak Enoki Junya, míg Annának Satou Takuya adja a hangját. Junyának elég kevés BLCD-je van, ezért két kézzel kapok minden után, amin szerepel…

Sajnos azonban a Smoky Nectar tipikus példája annak, amikor jó szinkronszínészeket rossz karakterekre szerződtetnek. Hiába igyekszik mindkét főszereplő, a manga ismeretében elég hamar nyilvánvalóvá válik, hogy itt bizony eléggé mellélőttek castingoláskor. Satou Takuya meleg és lágy hangja olyan távol áll Anna hűvös magabiztosságától, mint Makó Jeruzsálemtől, és valahogy Enoki Junya sem tudja teljesen hozni Mitsuru hetykeségét számomra.

A második része sem lett sokkal jobb, egy alsókategóriás, történetet nem jól átadó, béna szexcédé lett belőle. Ha valakinek nagyon nincs mit hallgatnia és szembejön vele, egy próbát megér… De szerintem nem érdemes pénzt kiadni érte…

Ízelítő:

Ha tetszett, nézz rá erre is:

Szólj hozzá!

“Smoky Nectar ajánló” bejegyzéshez 19 hozzászólás