Nem árulunk el meglepő dolgot, hiszen már említettük párszor, hogy sajnos az utóbbi időben egyáltalán nem jártunk sikerrel, amikor új csapattagokat kerestünk. Most már milliószorosan átgondoljuk, hogy egyáltalán merjünk-e újra próbálkozni, hiszen rengeteg emberbe beleöltünk rengeteg időt, hogy aztán azok rövidesen kilépjenek vagy ne csináljanak semmit.

Ennek ellenére még mindig próbálnánk életben tartani a csapatot. Reménykedünk, hogy vannak megbízható emberek is, akik talán szeretnének mangázással foglalkozni, és szívesen lennének egy családias csapat tagjai.

Éppen ezért most újfent kísérletet teszünk, és megpróbálunk egy tisztítót keresni, hogy haladni tudjunk a projektjeinkkel. Jelen pillanatban semmilyen más pozícióba nincs felvétel, mert azt sem tudjuk rendesen megoldani, amihez lenne fordító és szerkesztő.

Sensei tisztítás tagfelvétel-min
Kaji-senseit mindenkinek...

Nem kertelek, a feladat nagyon nehéz, rendkívül sok türelmet és kitartást igényel. Főleg az első időkben mindenki azt érzi, hogy ezt túl bonyolult, és sosem fogja tudni rendesen megtanulni. De higyjétek el, igenis lehetséges!

Azt is előre elmondom, hogy ez a fajta tevékenység nagyon sok időt vesz igénybe. Aki azt hiszi, hogy heti félórás elfoglaltságról van szó, az inkább ne is jelentkezzen. Aki csupán sokadik hobbiként tekintene rá, minden szabad percét barátokkal vagy bulizással tölti, vagy úgy alapvetően sincs elég ideje ezzel foglalkozni, az ne is gondolkodjon rajta. Ne vegyétek el feleslegesen az időnket, kérlek, mert amúgy sincs sok.

Amire szüksége van a jelentkezőnek:

  • egy erősebb számítógép, amin elfut a PhotoShop (nem, más program nem felel meg)
  • a számítógép és az internet felhasználói szintű ismerete (nem fogjuk a számítógép használatát is betanítani, aki nem tud e-mailt írni, egy programot feltelepíteni, egy fájlt megnyitni, Google-t használni, annak sokat kell még tanulnia, mire a PhotoShopot kezelni tudja)
  • szépérzék, részletekre való odafigyelés
  • borzasztóan sok kitartás
  • szabadidő!!!
  • minimum 18 éves kor

Ha valaki felvételt nyer, nem dobjuk rögtön a mélyvízbe egyedül, adunk időt, hogy hozzászokjon a dolgokhoz. Eleinte csupán kisegítőnek rakjuk be mások mellé a Lala no Kekkon és a Hold me Tight projektjeibe.

És habár szívesen segítünk, azért örülnénk, ha az illető feltalálná magát és képes lenne egyedül is fejlődni. Rengeteg oktatóanyag van az interneten, akár magyarul is. Borzasztó sok időt elszúrtunk azzal, hogy korábban mindent lépésről lépésre betanítottunk mindenkinek, amivel aztán vissza is éltek az emberek. Ennek vége. Segítünk, de ne várjátok, hogy a szátokba adjuk a kanalat, kérlek.

És a szokásos figyelmezetések:

A beszélgetéseinkben, fordításainkban csúnya szavak és kóbor fütyik röpködnek, ezért, ha nem is egy yaoistát, de egy magas ingerküszöbbel rendelkező egyént keresünk, kinek személyisége nem hasonlik meg, ha a pasik nem csak sörözni akarnak egymással. ^^

És habár mindannyian szabadidőnkben, munka és iskola mellett foglalkozunk a projektekkel, nem vesszük félvállról. Ha csak jobb híján jelentkeznél, mert nem tudsz mit kezdeni magaddal, de annyira nem érdekel, hogy minden részletre odafigyelve dolgozz, akkor nem mi vagyunk a csapatod, bocsi. ¯\_(ツ)_/¯

Ha a fentiek elolvasása után sem tántorítottunk el végleg mindenkit, sok szeretettel várjuk a jelenetkezést a [email protected] címre egy rövid bemutatkozással.

Mivel nálunk is mindenki dolgozik és/vagy egyetemre jár, az üzenetekre csak késve/esténként tudunk reagálni. Nem azért nem írunk vissza azonnal, mert bunkók vagyunk, csupán nekünk is megvan az életünk az oldal mellett.

Apróbetűs rész:
A csapathoz csatlakozáskor engedélyt adsz arra, hogy a munkádat az oldalunkon közzétegyük, (bár gondolom, ez nem meglepő,) az általunk készített mangákat/manhuákat/manhwákat a csapat hozzájárulása nélkül harmadik fél oldalára nem töltheted fel, azokat máshol nem oszthatod meg. Fizetést nem tudunk adni, az oldal teljesen non-profit és önkéntes alapú. A jutalom csupán az a fantasztikus érzés, amikor az emberek örülnek egy-egy kirakott alkotásnak, illetve amikor egy iszonyat nehéz kép után vállon veregethetjük magunkat.

Szólj hozzá!

“Tisztítót keresünk!” bejegyzéshez 7 hozzászólás

    • Szia! 🙂 Az InDesign is ismerős a számomra, kicsit dolgoztam is vele. Azonban sajnos az nem igazán tisztításra való, nem hinném, hogy meg lehetne vele oldani az ilyesmit. Viszont az sem egy egyszerű program, ha azt meg tudtad tanulni, akkor a tisztításhoz szükséges szint biztosan menne a PhotoShoppal is. Nagyjából egy tucat eszköz használunk, azokat kell elsajátítani, nincs szükség arra, hogy mindent is tudjon az ember.

  1. Annyira szívesen jelentkeznék, meg is tanulnám, de úgy, hogy hétvégente másodállásom is van, lehetetlen… néha úgy érzem meghalni sincs időm…. 😵‍💫😮‍💨
    Minden esetre sok sikert, remélem találtok megfelelő embert!

    • Egy speciális radírra van szükség hozzá, de hogy pontosan milyenre, az hétpecsétes csibetitok. Generációk adták át egymásnak ezt a tudást szájhagyomány útján, és csak a csibeklán tagjai rendelkeznek a szakértelemmel, hogyan kell elkészíteni.
      ¯\_(ツ)_/¯