Kirai de Isasete ajánló

Kirai de Isasete ajánló

Arra gondoltam, hogy megpróbálom kicsit népszerűsíteni a dráma CD-k magyarok számára talán kissé ismeretlen világát, és próbaüzemmódban időnként bedobok egy-egy alkotást. Nem áll szándékomban megmondani a tutit, sem egy mindenre kiterjedő részletes kritikát készíteni ezekről az alkotásokról, csupán megismertetni egy-egy címet a magyarokkal is. Hátha valaki pont ezek alapján áll neki ilyen történeteket hallgatni. (Ha lesz érdeklődés, szívesen hozok többet is…)

Felhívom mindenki figyelmét, hogy a bejegyzésben foglaltak csak és kizárólag a saját véleményemet és ízlésemet tükrözik, amelyek elég gyakran eltérőek a közvélekedéstől. De nem vagyunk egyformák, ezért is születik ennyi és ilyen sokféle alkotás, úgyhogy nem is látok benne kivetnivalót. Ha nem értesz egyet a véleményemmel, szíved joga. 😊

Elsőként egy nagy kedvencet választottam, a Kirai de Isasete című alkotást. A CD alapjául szolgáló eredeti manga 2018-ban indult útjára, és mi sem mutatja jobban a sikerét, mint hogy nemrégiben bejelentették a negyedik kötet megjelenését is – legnagyobb örömömre. (A fejezetek közben egyesével olvashatóak a japán B-Boy Omegaverse (b-boyオメガバース) magazinban, az első kettő már megtekinthető a 2022. februári és márciusi számban.)

A történet maga az omegaverzum műfajába sorolható, amely elég különleges ága a BL-nek. Nem szeretném részletekbe menően tárgyalni, gondolom, mindenki találkozott már ilyen alkotásokkal. A főszereplőnk, Koga Naoto egy omega, aki elég hamar megtapasztalja az élet keserű oldalát a második nemének köszönhetően. A történet kicsit sem habos babos, szinte rögtön a képünkbe vágnak egy középiskolai nemi erőszakot és egy fiatalkori terhességet. Naoto ezen körülmények ellenére sem veszíti el az élni akarását, és próbál mindent megtenni, hogy jó életet biztosítson lányának, Shizuku-channak. A kislánya bájos és elbűvölő, aki fiatalkora ellenére is igyekszik felnőttként viselkedni és minél kevesebb gondot okozni.

A manga azonban nem csupán kettejük életét mutatja be. Elég hamar a képbe kerül egy alfa, Tsuchiya Hazuki, aki igyekszik közelebb kerülni ahhoz az omegához, akit élete párjának vél. Naoto azonban fiatalkori traumája miatt érthető módon retteg az alfáktól, és elzárkózik attól, hogy megismerje és kapcsolatot alakítson ki Hazukival.

A mű hangulata nem éppen felhőtlen. Már az első kötet is nagyokat tud csapni időnként, és ahogy egyre többet tudunk meg Naoto múltjáról, úgy lesz egyre sötétebb. A CD is remekül támogatja ezt, nagyon jó a rendezés és az aláfestő zenék is teljesen betalálnak. Nem túl gyakran szoktam ilyet mondani, de a második CD még az elsőt is felülmúlja, mind a sztori, mind a színészi játék szempontjából.

A mangaka végig nagyon jól játszik a történettel, nem fojtja bele az olvasót/hallgatót a drámába és letargiába, hanem hagy minket lélegzethez jutni a sok borongás közepedte. Nagyon sok kedves jelenet és cukros pillanat is helyet kap, amelynek egyik forrása maga Naoto és Hazuki, a másik kétségtelenül Shizuku-chan és később Minato. Számomra éppen megfelelő arányban tartalmazza a derűt és a borút.

A dráma CD első része 2020-ban jelent meg, azóta kiadtak hozzá egy második CD-t, egy – a manga harmadik kötetével együtt megjelent – mini CD-t, és 2022-re bejelentették a harmadikat is. (Éljeeen!)

Kirai de Isasete

A szinkronszínészek játéka PAZAR!!! Nem titok, hatalmas rajongója vagyok Saitou Soumának és Masuda Toshikinek, akik egyszerűen fantasztikus munkát végeztek ezen a CD-n is. És nem csak ők. Nem tudnék egyetlen olyan szereplőt sem mondani, aki egyszerűen ne lenne a helyén. Shizuku, Minato, a nagyszülők, barátok, a rosszfiúk. Mindenki kerek. (És ilyet elég ritkán érzek…)

Gyengeségei is vannak a történetnek, nem tagadom. Először is a manga rajzolása furcsa. Nem kifejezetten szép. Meg kell szokni. Azonban a történet kárpótol minket mindenért. Továbbá számomra valamiért az erotikus részek nem jönnek át. Bármennyire is imádom és élem a történetet, valahogy sem Souma, sem Massu nem áll a helyzet magaslatán ilyen téren ezen a CD-n.

Hogy érdemes-e meghallgatni? IGEN. Csupa nagybetűvel. Mindenképpen azt mondanám, hogy ez egy kihagyhatatlan alkotás. A mangának és a CD-nek is hatalmas sikere van Japánban és külföldön is, mi sem mutatja jobban, mint hogy sorra jelentik be a manga és a CD folytatásait.

A Chill Chill oldalán megrendezett BL Awardon több díjat is nyert a korábbi évek során.
2020: Legjobb újdonság 1. helyezés
2021: Legjobb széria 6. helyezés, legjobb seme 5. helyezés, legjobb uke 11. helyezés, legjobb dráma CD 5. helyezés, legjobb seiyuu 10. helyezés (Masuda Toshiki)
Idén is jelöltek között van a következő kategóriákban: legjobb széria, legjobb seme, legjobb uke, legjobb BLCD, legjobb szinkronszínész (Masuda Toshiki).

Seiyuuk:

Naoto – Saitou Souma
Hazuki – Masuda Toshiki
Kyousuke – Nakajima Yoshiki
Shizuku – Shiraishi Haruka
Murasame – Kumagai Kentarou

Ízelítő:

Ha valaki vásárlásra adná a fejét, sajnos a CD-ket már úgy kell összevadászni. Jelen pillanatban ezekről az oldalakról tudom biztosan, hogy mindenféle proxy service nélkül szállítanak Magyarországra:
CD Japan – Kirai de Isasete CD1
Animate – Kirai de Isasete CD1
Animate – Kirai de Isasete CD2

A mini CD-t tartalmazó harmadik kötetet sajnos már nem látom…

Ha tetszett, nézz rá erre is:

Szólj hozzá!

“Kirai de Isasete ajánló” bejegyzéshez 11 hozzászólás

 1. Mondtam már, hogy imádom a japán nyelvet? Szerintem baromi szexi, amikor egy mély, öblös pasi beszél japánul. Teljesen odáig tudok lenni tőle!!!! Ráadásul a legtöbbször (néha azért mellé nyúlnak) tényleg nagyon jól eltalálják a karakterekhez illő hangokat. Szokták mondani, hogy milyen jó a magyar szinkron (és valóban sok kiváló magyar szinkronszínészünk van), de az ilyen műveknél nekem az eredeti nyelven megszólaló színészek hangja mindent visz. Sok ázsiai filmet, sorit, animét, stb. nézek és egyáltalán nem zavar, hogy eredeti nyelven hallgatom, mert imádnivaló.
  Köszönöm!

 2. Mikor be lett dobva egy közös hallgatásba a Discordon, párhuzamosan követtem a mangát (angolul) a hallott dolgokkal. Egy-két egyszerű és gyakori szófordulatot – ami szinte az összes BL-magában ugyanúgy jelenik meg – megértettem, de utána annyira magával ragadott mind a történet, mind az előadók játéka, annyira jól össze voltak passzítva kerek egésszé, hogy csak sodortattam magam az árral és nem görcsöltem rá, hogy “értsem” a japánnyelvet – egyelőre. 🙂

  Nem egy cukormérgezéses történet, sok egyéni- és társadalmi problémára hívja fel a figyelmet, de én pont ezért szeretem: rajzolással, történettel, életszerű gyerek-karakterekkel (mindkettő szeretni való, de az übercuki Minatot rögtön az én fantom gyerekemnek fogadtam – Na-Kyummal egyetemben – , főleg, mikor kimondta végre a Papa szót). 😀

  Én a továbbiakban is szívesen fogom olvasni az ajánlókat – a lelkemet úgyis eladtam már a BL-Yaoi Istenének, kicsivel több nem fog számítani már. 😉
  Köszönöm szépen.

 3. Én még csak Drama CD- ként hallgattam meg, de szerintem érdemes legalább egyszer meghallgatni. A megértésben segítségemre volt Netima, de vannak olyan részek amik maguktól is érthetőek. Nekem a bármikor újra hallgatós listán van ez a CD. 🙂